Tuesday, 4 December 2012

tak payah nak ungkit sangat!

Assalamualaikum wbt..

Semalam dpt something special dari teman...serius sy x pernah dapat hadiah2 camni..dulu apa yg sy nak semua usaha sendiri (even terpaksa korbankan PTPTN...hikhik maaf PTPTN sbb sy dh slh gunakan duit anda ke jalan yang tidak benar hahaha)..n kadang2 ada gak susahkan Mak n Abah to fulfill my idiot wants gggrrrrrr..

bila terasa diri ini terlalu dihargai minda mula nk merewang..mula nk berfikiran jahat..mula ikut amalan syaitan yang direjam!!!!sy ungkit itu ini..sy imbau semua benda silam..jahat kan???teman marah.dia kata just say thanx n terima je la hadiah dia..no need to ungkit2 keburukan si dia dulu!dia xnak dengar...sigh.

memang lumrah manusia kan suka mengungkit.suka nk cerita balik kisah2 dulu.suka nk cite yg buruk2 bila dh benci...ishhh x baiknye sy kan..kata teman masing2 ada kurang n lebih..so terima je la xyah nak ungkit sangat!

motif sy tulis benda ni?

n again...sigh

8 comments:

fidayu mohd shobri said...

pisssssttt...pissttt.. dapat hadiah ape??

munirah said...

sama :( suka mengungkit..akibat mengungkit nie kita yang pedih..sigh gak

Mrs. Aisam said...

betul setuju..so lupekan walaupon hakikatnye kite mmg tak boley....klu kite cite n ungkit mungkin sakit n mule jadi xbaik...dan itu bermaksud kite masih ingtkn n xredha.. ape2 pon positif dn terime dgn senyuman ye kawan~! [kawan n familykan ade]

love yeah...
xoxo"

zuriati zainudin said...

Mrs.Aisam:thanx bai...mulut ni selalu je gatal nk mengungkit..geram betul hehe

zuriati zainudin said...

munirah:mun no..no..no..u dh jadi wife org hehe...ok set kan mind kita utk tak mengungkit..STOP UNGKIT..SAY NO TO UNGKIT hehehe...

zuriati zainudin said...

fidayu mohd shobri:psst..pssttt..rahsia2 sat g teman marah..plus i pon malu sbb x pernah dpt hadiah kekeke

munirah said...

zu : hahaha..yes SAY NO TO UNGKIT ekeke...ungkit tue hok dlu2..
psst..psstt...hadiah apa??bisik2 ekeke

zuriati zainudin said...

gud!!!hehe malu :p