Monday, 27 January 2014

Kata Dia

Assalamualaikum wbt.
Semoga dirahmati Allah selalu.

Pejam celik pejam celik tinggal lagi 44 hari...ohh nervous.maaf ye untuk beberapa ketika terpaksa semakkan dashboard anda2 dengan story about kahwin...kahwin...kahwin!hahaha...sambil berkongsi info sambil tu jugak blh redakan sikit nervous and all the butterflies in my tummy yummy hahaha..

Ok so far Alhamdulillah banyak yang dh settle even awal2 hari tu hati ni tak yakin utk settle semua benda dalam tempoh lebih kurang 3 bulan..mula2 rasa cam tak sempat n rasa rushing sangat but then everythings run smoothly...syukur Ya Allah diatas pertolonganMu.

Semalam berkesempatan keluar dengan zauj atas beberapa urusan...sebenarnya agak susah kami nak dapat keluar bersama..keluar hanya utk prepare for wedding itu pun ada masa kakak dia teman..selain kami sendiri yang warning ourselves utk xnak hang out together selalu2 sangat before nikah family pun banyak memainkan peranan dalam mengawal pergerakan...sahabat ingat ye syaitan ada di mana2!iman bila2 boleh tumbang...serius sy bukan main2.so sahabat please stop enjoying ur engagement period dgn benda2 yang too much!dating+movie-ing+window shopping+lepak-ing and macam2...bukan maksud sy utk tunjuk baik gila or iman sy kuat or ilmu agama sy tinggi...no!but ini just reminder for me and my lovely sahabat..sy sedang melalui fasa yg quite membahagiakan...sapa yang sedang or tgh melaluinya akan faham apa yang sy rasa but please share ur bahagia dengan si dia after sah..ada masa sy pernah rasa alaaaaaa rindu...alaaaaa nak dating....alaaaaa nak lalui cinta masa bertunang dengan dia and everything..yela dulu hang out pun dgn kawan2 n cousin n ada gak berdua tapi feel as friend x sama dengan bakal suami..perasaan automatik bertukar walaupun pada awalnya susah utk terima sahabat baik sebagai bakal suami hahaha...tapi bila fikir we just only have few months to live together so why not to lalui masa bujang ni dengan kawan2 n family rather than spen all the time dengan dia...

Kata dia (zauj)
"xyah nak pulun sangat...esok2 dah nikah nak ngadap hari2...takut kot satgi cemuihh baru tau!
Nanti dah kawen kita p shopping sama2,makan kat luar sama2,lepak mamak sama2,g kedai buku sama2,g jalan2 sama2..." hahaha.

Masa itu semua akan tiba..jangan gopoh..bersabar la sikit..serius tak rugi langsung.
So tell me why should you spend all the time dengan tunang or maybe bf or maybe gf?

Sunday, 19 January 2014

When it's 52 days more to go!

Assalamualaikum wbt.
Semoga dirahmati Allah selalu.

Pejam celik pejam celik dah msuk mid Januari..mid yg dh nk hujung2 sebenarnya..Masa2 macam ni perasaan datang macam2..nervous sebab pikir preparation, takut apa yang dirancang x menjadi,bimbang kalau2 ada yang terlepas pandang,sedih memikirkan pasni dh tak boleh nak balik kampung kerap2..ehhh macam2 lah!lagi 52 hari je oii!

So far syukur kepada Allah sebab family sangat2 membantu..Mak n Abah of course master mind utk semua n mmg planning n idea diorg sy xleh nk deny..so far perfect for me!..Yong for sure sangat jaga kebajikan..she's more to control do n dont.Memang sgt memerlukan Kakak yang sebegini sebab sy boros n of course failed in budgeting n controlling money flow hahaha...Nyah mmg expertist in printing+media+design n apa2 yang berkait dengan illustration,design stickers n macam2..fuhhh so helpful sebab dh boleh jimat kat situ.sy mmg sgt2 suka design2 my kakak yg 2nd ni...simple but nice.tak la grand gile mcm org lain buat tapi cntik di mata n hati sy is more than enough!Ita??of course dia sgt3 bnyk membantu..ada hikmah nape dia belum ada rezeki keja...mungkin nak dia bantu sy yg mmg management out sgt hahaha...dia sentiasa ada utk sy...pendek kata dia wedding planner yg superb!dari sekecik2 benda sampai la ke sebesar2 benda semua dalam kepala dia..Abang2 ipar mmg banyak membantu dari segi idea n kudrat tulang empat kerat hehehe..haihhh huntong sgt.anak2 buah Achik lagi la excited terlebih...Alhamdulillah semua sangat rajin n helpful..mcm sangat2 memahami...touching Achik tau!

Sahabat?haruslah membantu..Monie always there for me...ada je idea dia..design kek yg pling die interested hahaha...selalu jgk buat sesi luahan perasaan yg dia pun kadang2 malas nk layan haha..Cik Fidayu n Cik Baidura almost everyday whatsapp me tau...tanya itu ini,bgi idea itu ini n selalu provoc2 story bagi i malu2 miawwww hahaha...luv u olls sgt2 la hahaha.ok klu uolls2 baca ni Mak n family aku lebih busy atur tempat nk stay korang daripada atur utk rombongan pengantin tau...kecik ati Zauj hahahaha!

Nothing can describe my feel rite now..doa sy semoga semuanya berjalan lancar n hari tu nanti akan membahagiakan semua...xmau sedih2 tau..walau ramai yg membantu tapi rasa nak pecah jantung bila tgk calendar....ohhh Allah...52days more to go??52 je??....adududududu..