Monday, 27 January 2014

Kata Dia

Assalamualaikum wbt.
Semoga dirahmati Allah selalu.

Pejam celik pejam celik tinggal lagi 44 hari...ohh nervous.maaf ye untuk beberapa ketika terpaksa semakkan dashboard anda2 dengan story about kahwin...kahwin...kahwin!hahaha...sambil berkongsi info sambil tu jugak blh redakan sikit nervous and all the butterflies in my tummy yummy hahaha..

Ok so far Alhamdulillah banyak yang dh settle even awal2 hari tu hati ni tak yakin utk settle semua benda dalam tempoh lebih kurang 3 bulan..mula2 rasa cam tak sempat n rasa rushing sangat but then everythings run smoothly...syukur Ya Allah diatas pertolonganMu.

Semalam berkesempatan keluar dengan zauj atas beberapa urusan...sebenarnya agak susah kami nak dapat keluar bersama..keluar hanya utk prepare for wedding itu pun ada masa kakak dia teman..selain kami sendiri yang warning ourselves utk xnak hang out together selalu2 sangat before nikah family pun banyak memainkan peranan dalam mengawal pergerakan...sahabat ingat ye syaitan ada di mana2!iman bila2 boleh tumbang...serius sy bukan main2.so sahabat please stop enjoying ur engagement period dgn benda2 yang too much!dating+movie-ing+window shopping+lepak-ing and macam2...bukan maksud sy utk tunjuk baik gila or iman sy kuat or ilmu agama sy tinggi...no!but ini just reminder for me and my lovely sahabat..sy sedang melalui fasa yg quite membahagiakan...sapa yang sedang or tgh melaluinya akan faham apa yang sy rasa but please share ur bahagia dengan si dia after sah..ada masa sy pernah rasa alaaaaaa rindu...alaaaaa nak dating....alaaaaa nak lalui cinta masa bertunang dengan dia and everything..yela dulu hang out pun dgn kawan2 n cousin n ada gak berdua tapi feel as friend x sama dengan bakal suami..perasaan automatik bertukar walaupun pada awalnya susah utk terima sahabat baik sebagai bakal suami hahaha...tapi bila fikir we just only have few months to live together so why not to lalui masa bujang ni dengan kawan2 n family rather than spen all the time dengan dia...

Kata dia (zauj)
"xyah nak pulun sangat...esok2 dah nikah nak ngadap hari2...takut kot satgi cemuihh baru tau!
Nanti dah kawen kita p shopping sama2,makan kat luar sama2,lepak mamak sama2,g kedai buku sama2,g jalan2 sama2..." hahaha.

Masa itu semua akan tiba..jangan gopoh..bersabar la sikit..serius tak rugi langsung.
So tell me why should you spend all the time dengan tunang or maybe bf or maybe gf?

No comments: