Tuesday, 24 January 2017

4th January

Assalamualaikum wbt.

Semoga dirahmati Allah selalu.

Maaf Khadijah Ummi lambat kongsi kisah birthday awak hehehe..

Rasa macam baru semalam ummi peluk Khadijah di labour room..Ya Allah bulatnye anak ummi hahaha..tup..tup..dah 2 tahun dah umur anak Ummi..Khadijah sangat istimewa di hati Ummi.bagi Ummi Khadijah segala-galanya..pergi lah Ummi ke mana pun hati Ummi tetap igt Khadijah setiap saat..dah 1 tahun 7 bulan Ummi hantar Khadijah kat rumah pengasuh tapi sampai hari ni tiap-tiap hari rindu...kalau boleh nak cepat balik ambil khadijah hehe..haihhh la anak.sayang yang sukar diungkap.

Dah umur 2 tahun ni perangai pun dah macam2..cakap pun dah petah..kejap dia salng utara kejap2 slang perak...apa saja lah anak asalkan ummi faham..Khadijah anak yang senang nak jaga..dah boleh teman ummi g pasar,g kedai,g petrol pam..hampir seluruh masa ummi dengan awak anak hehehe..

Sempena birthday Khadijah Ummi hadiahkan sesuatu yang bgi ummi sangat istimewa...tu je yang Ummi mampu...nanti ada duit lebih Ummi beli yang lain plak k. Opah n semua memang sangat bersemangat nk celebrate birthday Khadijah..walau pun simple tapi Ummi seronok tgk Khadijah senyum masa semua orang nyanyikan lagu happy birthday utk awak..sempatlah snap gambar awak Khadijah..jom layan gambar..kali ni buat kat umah Opah..senang xyah nak angkut periuk belanga Opah ke rumah kita macam tahun lepas hahaha...











Gambar last ni ummi tengok ulang2 xtau dah brapa kali...Ummi xleh move on hahaha!


Happy birthday Izz Khadijah!


You Are Most Welcome!

Assalamualaikum wbt.

Semoga di bawah lindungan rahmat Allah selalu.

2016 tahun yang bagi sy tidak terlalu berat atau ringan...biasa-biasa saja.Kalau diikutkan perjalanan hidup memang akan ada pasang dan surut cumanya hidup sy sendiri tidaklah orang kata terlalu pasang atau terlalu surut sampai kering kontang.

Alhamdulillah dalam kerjaya walaupun banyak cabaran tapi masih di tahap under control.Dugaan datang macam2..akan ada masa direject,diterima,dikutuk,dipuji..itu lumrah dalam kerjaya...4 tahun bergelumang dalam kerjaya ini semakin mematangkan diri dari aspek membuat keputusan,menilai baik buruk dan yang pasti hati sudah mula belajar untuk jadi KERING hahaha...so kerjaya not bad je lah kan..

Bab keluarga Alhamdulillah semuanya berjalan lancar..ujian dan dugaan mematangkan kami suami isteri..bertengkar isu kecik tu biasalah hahaha..Penghujung 2016 kami dikejutkan dengan pemergian ibu mertua..Semoga Allah menempatkan Mak di sisi orang yang beriman.

Dan di sebalik kesedihan Allah masih memberi ruang dan peluang untuk kami mengukir senyum..Yes Khadijah x lama lagi akan jadi kakak!!!Alhamdulillah perancangan dimakbulkan Allah..cuma sedih tetap ada bila ibu mertua x sempat tgk cucu barunya.

Perasaan jadi bercampur baur.sayu.pilu.gembira.

Apa-apa pun untuk anak Ummi yang bakal lahir nanti you are most welcome!
(kakak Khadijah org yang paling excited ok kikiki).See you soon on Ramadhan!