Tuesday, 25 December 2012

Alahai

Assalamualaikum wbt...

Cuti di tgh2 minggu mmg agak bosan sebab nak kena amik cuti la plak kan...cuti dh sampai limit so xyah mimpi la nak amik cuti...ok cuti krismas dok diam2 kat umah ye..no balik kampung..no jalan2 cuti...dok diam2!!weekend baru2 ni best friend ever after ajak dinner kat umah dia..wahhhh langkah kanan la plak hehe..setelah tersandar kekenyangan dia bagi idea yg sangat comel...cuti krismas nk main picnic2 kat kebun ayah dia...woooo great!so kami memang excited gile okehhh..masa hari kejadian kitorang siap awal dari biasa..masa dia mesej suruh bangun kitorg dengan belagak gile x reply pon mesej..bajet2 nk suprise la kan (nampak sgt sebelum2 ni kitorg selalu lambat kekeke)...so suprise menjadi jgk la kan sebab dia terkejut tiba2 kitorg dh ada depan umah...sampai2 je kebun pakcik mmg terpegun jap..tgk keindahan kt situ..can u imagine kebun getah yang bersih gila pastu ada bendang yang tgh menghijau di kiri kanan kebun dengan cuaca yang redup tambah plak dengan angin timur (istilah angin timur sy baru tau bila sy duduk cni hehe)....memang superb!!!kitorg makan2 ala2 picnic sambil kait buah cempedak ishhh heaven gile...mood hari tu sgt2 la bagus hehe...

Ku sangka panas hingga ke petang rupanya hujan di tengahari cewahhhh...mood tiba2 agak spoiled!teman ade la letak gambar2 kt instagram..ala saje suke2..excited beli fon baru la kot kan haha!tiba2 teman tanya tau tak sape %^&*@&%#@$$?sy ckp la kenal sbb die &&**$ kepada si @#$...sy tanya lagi kenapa?teman cakap si @#$%^&& like kat gambar2 sy yg teman upload..eh engkau dah kenapa?ape hal nk like2 bagai?sy musykil gila.dulu diorg langsung x amik port pasal sy even sy n keluarga dgn humble gila pergi umah diorg utk settle cara baik even diorg x take action pon ni tiba2 nak get close plak dgn life sy kan..after almost 1 year tiba2 diorg muncul..mula2 si kakak add fb n main like2 n now si abang like2 instagram my teman...korang dh kenapa ha?bukan korang ke yg suka sgt bila si adik wat camni kat sy?pe hal yg tiba2 nk involve semula?pelik2 manusia ni...x kisah pon kalau sbb nak kukuhkan ikatan silaturahim tapi macam pelik la kan bila life teman pon korang nk involve jgk..dunia sy dan korang dh lain.dh jauh..tapi nape nak ganggu lg??peliknya manusia camni.xyah la nk tunjuk korang tu baik sgt..salah ke kalau sy nak cari pengganti ke ape ke?korang pernah amik tau ke ape yg adik korang wat sampai sy jadi x tentu dulu..xpe sy malas nk berdendam malas nak ungkit sampai masa semuanya akan reda..dan sy akan trus mencari bahagia sy tanpa ada apa2 hubungan dan ikatan dan komitmen korang..tolong la paham..tolong la pergi dari hidup sy...tolong la..alahai manusia...


sy tau ada yg kurang senang dgn entry sy..maafkan sy..

5 comments:

munirah said...

perkara yg tak dpt dihindarkan :)

zuriati zainudin said...

betul mun...manusia cmni mmg pelik..

taufix hidayat said...

Kot2 dah kenai intan ngan kaca mana lebih berbaloi2.. hehee ;) gurau no heart fellng..

zuriati zainudin said...

hehe..manusia ni mmg macam2 sabar je la

fidayu mohd shobri said...

1. i mmg terkejut u sampai awal.
2. mood masa tu mmg best! tenag sangat,macam ada 1 juta dalam akaun bank.
3. eeerrr....unfriend cpt!!!