Tuesday, 15 May 2012

what tak semestinya memiliki???

okehh jgn panik..tajuk kt atas tu biase2 je xla kontroversi sgt kan huhu..okehh pernah dgr statement seperti di atas??mencintai tidak semestinya memiliki..perghhh pasrahnya ayat kan..korang percaya ke dengan statement di atas?ikhlas ke meluahkan tu?

personaly,mmg sy sgt2 tidak setuju diulangi TIDAK SETUJU...ok kalau kita mencintai seseorang sudah pasti la impian kita ingin hidup dengannya dan cuba menawan hatinya untuk tunaikan impian kite tu kan..dan kadang2 dek kerana nk sgt tunaikan impian kite tu kite sanggup untuk bersusah kerananya..ada yg sanggup habiskan wang ringgit,habiskan tenaga dan masa,buang kawan2,buang keluarga(haishhh sy xleh terima yg ni..sgt2 idiot)...hmmm mcm2 pengorbanan la untuk memiliki yg dicintai tu..and usaha tu akan betul2 berbaloi kalau kite dpt positive feedback kan..yela dh susah pyh nk tawan hatinya akhirnya si dia menyahut cinta kita dan dia juga sanggup berkorban macam kita jgk..

TAPI tu kalau kita bercinta dan mampu memiliki mentally and phisically..kalau sempat bercinta je tapi x sempat nk memiliki cmne plak???ha kat sini la berlaku situasi di mana kita tegar untuk mencintai x semestinya memiliki atau pun dh xleh nk memiliki baik blahh je kan huhu...entah la bagi sy dh klu xleh nk go on dlm erti kata lain x mampu nk miliki si dia sudah la kan..xde jodoh la maknanya tu..biarkan je dia memilih yg baru..kita yg x layak untuk miliki dia kenapa harus terus berharap dan mencintainya dari jauh??ishhh pasrahnye..pls jgnla.sbb nnt kita jgk yg suffer sorang2..boleh ke korang happy tgk dia happy dgn yg lain?boleh ke korang terus syg dia kalau dia dh syg org lain?boleh ke terus semaikan cinta tu kalau kita dh tahu dia dh bgi cinta pd yg lain?ishhh x rasa melukut di tepi gantang ke??kita masih ada maruah..lepaskan semuanya kalau si dia dh xleh nk berbagi rasa tu..

MOVE ON!!!jgn terus mengabdi diri pada cintanya..masih ramai di luar sana yg sudi berkongsi cinta dan ingin memilikimu..let bygones be bygones!klu nk igt kenangan lalu teruskan tapi pls jgn hidup dibayangi kenangan tu..Girls u can do it!!!trust me..:)









p/s:mencintai perlu memiliki..kalau x takut ter"cinta" milik orang lain..kan ke susah tu..:p

1 comment:

pezt*trick said...

waaa..setuju..setuju..char kuew teoww