Sunday, 6 May 2012

diskriminasi!!

alahai anak dh 3,punye la cun gile,pandai bergaul..pendek kata serba-serbi bagus la..tapi si suami masih cari perempuan lain..hmmm pelik kan..so ape yg relate dgn tajuk di atas??hehehe...of course la sy perempuan sbb tu sy amat menentang diskriminasi terhadap kaum sy..

cerita di atas mmg kisah benar ye..bkn rekaan ok..sang suami rupa xde la handsome sgt tapi dh kate ank org kaya so nmpak la smart tu n yg penting dek kerana status VIP tu la ramai perempuan mula nk himpit dan kepit.hai wanita2 anda cuba letakkan diri anda di tempat perempuan tu yang merangkap isteri kekasih gelap u tu..ish..ishh...awat la hg kejam sgt wahai perempuan...siap maki bagai si perempuan yg dh terang2 awak tu mencabul haknya...mmg benar jodoh x kenal siapa tapi xleh ke anda berhemah skt..Islam x pernah mengajar kita menganiaya sesama makhluk..ape lg menganiaya manusia..

sy bukan nk kepochi sgt hal ni tp sbgai antara yg mengenali mereka dan kenalan mereka sy rs sgt2 simpati..habis madu sepah dibuang kan..amboi2 suke je kan nk buang rata2..cmne 1 hari nnt klu anda dibuang cmtu je??ishhh peliknya.cuba la letak diri tu kt tempat yang dianiaya dan dikhianati..ape perasaan u kan...

sy x pasti adakah sy terlalu diskriminasi terhadap lelaki ke ape ke tp inilah hakikatnya..nape makin ramai lelaki kejam kt dunia ni ek??x dinafikan klu x sbb perempuan xkn jd cmni..abes sape suruh melayan kan..give and take la katekan..si lelaki ade motif yg tetttttttt...(fhm2 la ye)..yg perempuan plak ade motif nk kikis..so x ke give and take?huhu...tapi sdr x give n take korang ni menyusahkan hidup org lain...grrrrrrrrr..serius sy geram..

belajar la menghargai..belajarlah menghormati..belajarlah berperikemanusiaan..x rugi percayalah..ape sgt la nk dikejar hal dunia ni..cubalah kuatkan lagi benteng ukhwah..benteng silaturrahim..(tibe2 teringat kt parents my ex  yg selalu igtkan sy jgn ptuskan silaturahim dgn mereka...ok makcik,pakcik jgn risau ye..:p)..kes yg sy ceritakan tadi tiada unsur nk mengumpat or what tapi luahan hati yg mmg beberapa hari ditanggung sendiri..rs perit plak bile pikir sorang2 hehehe..apa pun sy doakan kpd perempuan yang pernah merasai atau yg sedang merasai x kira di pihak yg berhak atau di pihak si pencabul hak fikirlah...pulanglah pda agamamu..dunia ini mgkin kita dihina,dicaci tp klu kite di landasan yg betul insya Allah DIA sentiasa ada untuk anda..jgn bertindak di luar kawal..n kpd sang lelaki ingat ye tanggungjawab anda akan disoal di SANA nnt..bersedialah..pintu taubat masih terbuka luas...




p/s:maaf ye sy terlalu emosi..hehehe..tapi sy amat pantang dan anti-penganiayaan..peace!!!!

2 comments:

feeza said...

biase la tuh kak chik..meh follow aku lak..shahfizasapian.blogspot.com..hehe

fidayu mohd shobri said...

siapah itu???