Friday, 28 September 2012

Surat cinta!

Assalamualaikum..

bangun tidur tadi tiba-tiba teringat surat cinta..ye surat cinta..jangan la confuse hehe..dulu2 masa zaman asyik masyuk bercinta rajin sgt tulis surat cinta..termasuk la kad cinta,note cinta,kertas renyuk2 tapi cinta ishh pendek kata semuanya cinta la..pantang jumpe kertas pasti jari laju je tulis bait2 cinta ewahhh hehe..dulu my ex selalu ulang2 baca n dia akan baca masa kami tgh smbang dalam fon..yela kami cinta jarak jauh..waktu tu segala isi dalam perut rasa nk terkeluar..muntahh hijo ko!!!hahaha..bila igt blk baru perasan sy ni jiwang karat rupanya..si dia ada bgtau dia kumpul semuanya and ada 1 box okehhh.mak aii bnyaknye..rajin rupenya aku ni..kihkih..tapi itu dulu la.im very sure khazanah dalam kotak tu dh pon dibuang atau dibakar atau dilempar atau dh wat bungkus belacan atau entahla hehe..yang pasti benda tu dh tinggal sejarah..pernah terfikir nk mintak blk.bukan nk mengenang memori silam tapi i sayang okehhh..igt senang ke i nk jiwang2 karat tu semua..haha!tapi xpe la nnt klu jmpe lelaki yg bergelar suami (xmau dh bagi surat cinta kt bf..serikkkkk!) sy nk start blk bagi surat cinta..mcam jiran sebelah rumah sy ni..seorang ustazah dan arwah suaminya seorang pensyarah.tiap2 hari dia akan cite pasal arwah pada sy..mybe 1 of the way dia nk hlgkan rasa rindu..ustazah bgtau since zaman universiti lagi diorg bercinta n diorg suka menulis..hubungan cinta diorg bukan mcm bdk2 skrg yg dating 24jam..rasa rindu diluah dalam surat..n surat cinta yg diterima dri pasangan diorang akan dikumpul dan disimpan dlm bentuk scrapbook.x silap scrapbook diorg lebih dari 10 yg setiap 1 setebal 1 or 2 inci sy x igt...wahhhhh cn u imagine??ok i nekad nk wat cmtu jgk nnt huhu..atleast scrapbook tu mngubat rindu ustazah pada arwah..yg bestnye anak2 ustazah akan baca hampir setiap hari scrapbook tu..sweetnye!!anak2 menyelami dan merasai rasa cinta umi dan abi..wahhh sgt hebat kan...hmmm wondering..adakah sy sgt setia utk menulis hingga sy x mampu bergerak utk menulis?



p/s:skrg ni madah cinta smua through sms,whatsapp,fb,twitter etc..mcm x best je kan..xde sentimental value langsung..klu gadget rosak cmne??kan dh heal semua madah cinta hehe..

1 comment:

Perusahaan O.D.A.P said...

Blog Yang Bagus... :-)

Sekilas Info CARA MENDAPATKAN UANG JUTA'AN RUPIAH DARI BLOG Anda.

Cara Mendapatkan Uang Dari Blog.
Manfaatkan blog anda untuk menghasilkan uang sampingan hingga juta'an rupiah/bulan.
Bagi yang berminat silakan Mendaftar melalui Link WebBlog dibawah iklan ini.

Kunjungi Blog kami di http://newkerjaonline2012.blogspot.com/