Tuesday, 11 September 2012

Rindu Abah Part 1

Assalamualaikum..

Bulan ni agak busy sikit sbb every week blk kampung.macam-macam yang nk kena buat on time..ramai jgk teman2 yg mngusik..."ehem2 prepare nk bertunang ke?".."ehh nak kawen dah ek??"..hehe ok sy x marah.kalau sy kt tempat diorg pon sy akan tanya benda yang sama..yela busy sangat kan hehe..okay sebenarnya busy tolong abah prepare barang2 yang masih belum dibeli plus beli barang2 untuk wat kenduri kesyukuran dan doa selamat.abah akan berlepas ke tanah suci 22hb ni..so kami 1 family amik peluang spend time ngn abah..yela lama jgk x dapat jumpa abah nnt.1st time raya haji nanti abah xde dengan kami..

kalau tanya perasaan saat ni mesti la happy sbb abah akhirnya dipilih di kalangan berjuta2 umat Islam utk menunaikan Rukun Islam ke5 tu kan..tapi sebagai anak yang x pernah berpisah lama dengan abah mestila sedih kan..mesti akan rindu menatap wajah redup abah,rindu nk bersembang dengan abah, rindu nak dengar abah pesan itu ini..paling terasa nanti mestila time balik kampng sbb orang yang pertama bukak pintu n jenguk di muka pintu mestila abah..

last weekend mmg kitorang spend time ngn abah..ke mana pergi kalau blh nk abah ada sama..n sy akan makesure abah naik kereta sy hehe..bila lipat baju2 abah mesti air mata mengalir laju sambil mencium baju abah tanpa jemu..sian abah kt sana nnt kena lipat baju sendiri,kena basuh baju sendiri..Ya Allah semoga urusan abah dipermudahkan..abah mmg dh bertahun2 x pernah potong rambut kt kedai..tkang gunting rambut abah mestila sy..selalu abah akan pesan jgn potong nipis sgt..rambut abah dh makin nipis nnt nmpak botak plak..hehehe abah..abah..mmg sy akan ikut demand customer sy tu huhu..2,3 hari lepas ms kt kampung abah mintak sy potong rambut.tapi kali ni abah request potong rapat.sy kata abah nnt nmpak botak.dia kata xpe nnt kat sana abah nk bercukur jgk..hati tiba2 sayu.kelopak mata bergenang lagi..sy potong dengan lambat smpai abah tertido..sy tau nnt sy akan rindu nk sentuh rambut halus abah..rambut abah penuh dngan uban.pernah dulu seseorang pernah suggest kt abah utk hitamkan rambut..kata abah uban salah satu peringatan ttg mati.sy pegang kata2 abah..

ok bnyak lagi nk share pasal abah..nnt kita smbung lgi ye..2 minggu lagi kami akan berpisah dengan abah utk sementara waktu.semoga pemergian abah ke tanah suci sentiasa dirahmati dan dilindungiNya..semoga abah mendapat haji yang mabrur..semoga ibadah abah diterima dan doa abah dimakbul..semoga abah kembali di sisi kami dengan senyum yang kami rindu..

KAMI SEMUA SAYANG ABAH!!

4 comments:

munirah said...

alhamdulillah zu,semoga kita juga akan terpilih satu hari nnti :) amin

zuriati zainudin said...

aamiin..harap2 camtu la kan.

fidayu mohd shobri said...

sedihnya..

zuriati zainudin said...

:(