Saturday, 1 September 2012

daging oh daging

Assalamualaikum..

bgn2 pagi tadi lantai mmg sgt berkilat..mek yati kasi mop satu umah hehehe tq yati..hari ni cadangnya nk bermalas-malasan di rumah setelah semalam terbungkang blk dari open house jiran and mini open house colleagues yati..adoiii bile nk diet sy pon xtau..

"zu org dh masak nasi bnyk tapi lauk xde"...hmmmm???ala nk masak ke hari ni mek yati?ye la sbb nasi dh masak...adehhh cancle aktiviti bermalasan sy..okla2 kite g pasar jap g.tggu orang mandi jap..dlm hati "yati nape la ko rjn sgt"...hehehe..mase g pasar pelbagai idea bercambah.sy laju nk g beli daging fresh.mak kata sy kena makan jgk daging walau sikit sbb low blood pressure yg amat sgt..ok2 mak.so beli daging nk dekat sekilo tapi mek yati kata bnyk sgt so kurangkan jadi 1/2 kilo je..then g tempat sayur beli bendi utk wat rebus,pucuk paku utk wat goreng..yati kata kt umah ada petai and budu..wahhh tradisionalnye menu kami hehehe...tapi korang perasan x menu tradisional sememangnya sihat..di tempat sy menetap skrg mmg bnyk ulam2 yang sy x pernah tgk..bila cuba masya allah sedapnya..sy suke sgtttt plus perut sy sgtlah selera kampung..

so after sampai umah bermulalah kitchen war huhu..agak menjengkelkan bila potong daging guna pisau yg tumpul sgt2.nekad ptg ni nk g kedai cina asah pisau..x kira...x kira..huhu..menu daging goreng kunyit bermain2 di kepala..actually dh lama x makan daging goreng sbb si ehem2 dulu suke sgt makan so sy nekad berani mati x mkn lgsung menu yg ada kaitan dgn dia..hehe dasyat x??x kisah korang nk ckp apa tapi itu cara sy nk heal semua memory hehehe...

ok mesti nk tgk kan ape hasilnya??

tadaaaaaaa


hahaha..xde la special sgt pon..tapi licin jgk la kan hehe..ok boleh la cuba.menu yg sgt2 ringkas dan berguna utk org yg LBP mcm sy huhu..

2 comments:

Mrs. Aisam said...

ermphh....sedap~!! ni nk cr daging ni...

zuriati zainudin said...

mmg sedap bai..jgn lupe masak yg lagi special dari ni hehe