Thursday, 30 August 2012

geram..geram..geram..

Assalamualaikum..

sy mmg tgh marah tapi dlm hati je la huhu...(zu pls behave urself :p)...entahlah patut atau x share..tp nk share jgk la..blh x?sy xtau la sy ni betul ke salah ke..tapi atleast sy tahu hormat hak orang lain..mesti korang x faham kan..ok la hidup single after 10yrs berteman mmg bnyk mengubah kehidupan sy..bkn sy sorang yang pernah mengalami perasaan ini ramai lagi orang kt luar sana pun sama malah lebih teruk tekanannya..sy cerita benda ni bkn utk menunjuk sgt sy ni tgh frust ke mengaibkan diri sy atau sesiapa ke tgh single ke ape ke tapi entah..orang yg pernah berada di tempat sy mungkin faham..di sni la tempat paling aman utk luahkan segala..

kawan2 sy adalah kawan2 dia..kawan2 dia kawan sy jgk..sy x pernah kisah dgn sapa dia nk berkawan yg penting pandai jaga diri..bila hubungan kami putus di tengah jalan segalanya2 berubah..terlalu bnyk yg sy pendam..lpas kejadian tu sy hanya berkongsi dan meluahkan segala pada family dan teman2 yg paling rapat je tu pun masih bertapis..dulu ye mungkin sy xleh terima kenyataan tapi skrg sy redha..sy percaya jodoh itu di tangan Allah.sy masih simpan semua SMS.sy langsung x amik tau ape jdi dgn dia..sy doakan dia bhgia dengan teman barunya...

ye mmg lama dh sy x sebut nama dia tapi tadi nama dia tiba2 muncul teman sy bgtau dia ada SMS teman sy.sy diam.teman sy kata dia confused kenapa teman sy unfriend di FB.teman sy tgh busy masa tu jadi x sempat berbual panjang.hati sy tiba2 sakit.sy langsung dh x amik tau pasal dia,pasal kawan2 dia,pasal family dia (walupun sy terlalu rindu family dia),pasal teman barunya,pasal future FIL dia so ape yg dia sibukkan lagi nk tau kawan2 sy????kenapa masih nk cari kawan2 sy???nk suruh kawan2 sy smpaikan kebahagiaan dia pada sy ke????apa yg dia nak lagi???x cukup lagi ke sy tarik diri?x cukup lagi ke cerita dongeng yg die buat pasal sy kt family die dan mungkin juga pada teman barunya?x cukup lagi ke die buang sy?x cukup lagi ke sy rahsiakan perbuatan dia dulu?salah ke kawan2 sy unfriend dgn die?salah ke kalau tiba2 kwn2 dia add FB sy yg sy pon xtau ape motifnye??abes dia blocked terus kawan baik kami berdua mcm mane plak????tlg cakap ape lagi yg x kena...

sy geram.sy menangis sendiri.sy jerit dalam hati.x cukup lagi ke derita yg sy tanggung selama ni???????????

Ya Allah ampunkan dosaku..tenangkan jiwaku..tabahkan hatiku.

2 comments:

munirah said...

sabar yer zu :(

zuriati zainudin said...

thanx moon...tgh sabar la ni moon..tapi pelik dgn org yg x pernah nk puas dgn kbhgiaan yg dia ada.masih nk ganggu hidup orang lain..