Monday, 26 March 2012

Semangat!!!

Bila ingat blk mmg rasa teruk gila...menangis,meratap,bercakap sorang2,hdup dlm kenangan lalu....arghhh mmg perit.family dan teman saksi kisah itu...tapi itu kisah 2 bulan lalu...nk tau skrg?ok biar sy cerita satu demi satu..menerima sebuah kebenaran memamg amat perit..kalau kebenaran tu menyenangkan kita xpela tp klu kebenaran tu menyakitkan kita?hmmm mmg suffer..itu yg sy lalui..terpaksa menerima kenyataan insan yg pernah dicintai kini milik org lain...gila kan??mcm2 sy buat...merayu dia,maki dia dan ada satu tahap minta dia utk do something yg teruk utk sy betul2 benci dia dgn hrpan benci itu buat sy lupa dia...hidup terus dibayangi dia dan kenangan...

DULU kami suka tgk bola sama2 (kdg2 budak sekolah main bola pon kami tgk huhu),mkn ayam blackpaper (sekor kitorg mkn dua org okehhh hehehe),beli baju sama,beli jam sama,password apa2 pon sama,kasut sama,masing2 tau password FB msg2 (sng nk spotcheck hehehe),sanggup ulang alik jauh2 semata2 nk jumpa,sanggup ikat perut semata2 nk beli top up (nk gayut lame2 la ape lg hehehe)...ishhh macam2 la..mmg sweet sgt2 la dulu...

tapi bila jadi perkara tu sy frust yg amat sgt...satu demi satu Allah tunjuk...istikharah terus merungkai segalanya..sedih??mesti la sdih tp sy yg minta Allah tunjukkan jd kenapa sy harus sedih dan marah btol x...sy tertekan,sy marah,sy sedih,sy kecewa,sy gila???ehh xla smpai gila..hehehe.

SEKARANG kami dh x mcm dulu..kami tidak lagi sehaluan..arah yang kami tuju dh lain..lupekan?ok insya allah dgn izin Allah sy akan lupakan...btol la kan buat ape nk dikenang org yg dh lupakan kita..ape jdi hdup mesti diteruskan...brg2 yg sama tu xpe biar sy simpan jd kenangan...bkn hdup dlm kenangan tp biarla sy simpan kenangan manis yg pernah hadir dlm hidup sy...album dan gambar2 dlm FB biar terus di situ..sy xkan padam hingga ada insan lain di hati sy...sy privacykan album tu ok?bkn apa demi menjaga hati bnyak pihak hehehe...

kini sy biarkan diri ini hidup dengan semangat baru..dan mungkin membuka peluang utk yg lain...hmmm x salah kan?jadi sy akan teruskan dgn SEMANGAT!!!!

4 comments:

Dina Marliana said...

Kini aku bangkit..
Membuktikan yang ku tak sakit
Dengan segala perit yang kau berikan
Kini aku pantas berjalan
Bergerak ke hadapan
Dan akan ku buktikan
Siapa diriku yang sebenar..

- najwalatif

nur_eimi said...

hai kak cik...

NayNay said...

elehhhhhhhh mengade jeeekkkkk..hehhe

Mrs. Aisam said...

semua itu kenangan indah, juge pengajaran, "cr org yg syg kite jgn kite syg org.." mungkin kate org itu betul zue,..