Monday, 25 June 2012

sy nk marah jap boleh??:p

assalamualaikum...

ok..tajuk entry pon dh tau sy mmg tgh marah kan..ye mmg sy marah sgt tapi xla marah smpai ngamuk2,maki2 dan sebagainya..just marah dalam hati..tu je la kan yg boleh sy wat skrg ni..ok seriously sy bukanla perempuan yg sgt2 degil,suke membantah,x dgr nasihat or everything..sy biasa2 je..klu baik sy ambil jadikan panduan klu x elok sy jadikan sempadan..

ok tau apa yg sy marahkan??mmg nmpak mcm teruk gile bile semua rasa sy nk cite kt cni kan..abes sy nk cite kt sape????sy ada org yg sgt mengambil berat tapi sy xnk bebankan mereka dgn cite2 remeh sy ni..(remeh bg diorg tp berat bg sy)..ok selama 10thn smua mslah sy dgn dia sy simpan kemas..lgsung x share ngn sape2 sbb sy syg dia so xnk org wat bad perception kt dia..but then after bersabar i lost him..lps break pon sy masih diuji..dia wat cite palsu dkt fmily dia n maybe dkt his new gf..whatever..Allah ada..n now sy kena struggle to build up myself and move on...setelah hmpir 5 bln sy hmpir berjaya merawat luka..thnnk god for all this..sy mencari apa yg sy perlukan di dunia utk bekalan sy di sana nnt..sy mencari kekuatan dan ketabahn utk sy terus bertahan dgn segala mcm ujian yg dh tempuh n akan sy tempuh nanti..

tipu la klu sy ckp sy xnk kawen..yes sy nk sgt kawen..i want my own child..sy nk belajar hidup di dunia yg baru that i never had before..belajar bertanggungjawab,belajar ada komitmen yg tinggi..semua tu sy nk..betul sy x tipu..

tapi kenapa masih ada yg cakap sy ikut emosi?sy xnk kawen?sy x percaya pada jodoh..????WHY????pls la sy manusia biasa yg sama mcm org lain..x sekuat mana pon sy ni..tapi sy masih blh bersabar..ade kawan yg nmpak mcm support but then blkg sy ckp mcm2..who do u think u r??judge sy hnya disebabkan sy diuji mcm2 sblum ni..yes sy nk kawen..so x perlu nk perli sy dgn cerita2 awak tu,x perlu nk nilai sy n family serong smpai mcm tu..sy pantang org pandang x elok pd family sy..baik buruk diorg, diorg tetap family sy dunia akhirat...jujurnya sy syg smua kwn2..and sy akan jaga semua baik buruk kwn sy..tpi nape sy perlu terima semua ni??serius mmg sy mrh.sy x suka kwn yg double stndard!!!klu baik doala supaya kebaikan kawan berterusan and klu buruk doakan keburukan kawan itu menjadi kebaikan bukan perli dan perli dan terussssssssssss perli...sy ada hati sy ada perasaan sy ada maruah...fikirla apa akan awak lakukan klu semua yg jadi ni jadi pd awak????adakah awak mampu sekuat sy????mmg payah bila berhadapan dgn org yg rs diri terlalu perfect and rs org lain wat semua x betul..ok bnyk lagi yg belum terluah..selebihnya biarla sy simpan dlm hati..#sigh


p/s:semoga Allah menambah kesabaran sy ini..and semoga Allah terus memberkati kawan sy ni..sy akan maafkan dia satu hari nnt...maybe raya nnt?hehehe...



No comments: