Sunday, 14 August 2016

Raya 2016

Assalamualaikum wbt.
Semoga dirahmati Allah selalu.

Hah dah masuk Zulkaedah tapi masih gagah update pasal Syawal hahaha..
Ok tahun ni turn raya di Perlis (family husband). So sebab dah pernah beraya rumah husband masa tahun pertama kawen perasaannya xla sedih sangat cuma ada la rasa sentap bila fmily upload gamabr bakor lemang,suasana pagi raya,bergamabr beramai2 hahaha...

Untuk tahun ni sedikit kelainan dirasa bila M.I.L terlantar n semua kerja sy n akak ipar yang urus.Letih tu ada tapi bila time raya ni semangat tu lain..letih pun tapi seronok layan tetamu.Paling best tahun ni Khadijah dah pandai merai tetamu yang datang n tak berhenti bersalam..cuma mintak duit raya tu belum master lagi hehehe..

Beraya di Perlis sampai raya kedua..tengahari gerak balik Perak..satu tragedi menyayat hati berlaku..masa dah dekat separu jalan bos husband call suruh masuk keja sebab ada urgent.What??????

So 4 jam jgk tggu dia settle keja..call kawan2 semua masih di kampung...nak masuk kt tempat keja abah bkn boleh suka-suka hati..org luar mmg x dibenarkan masuk..jadi berayalah kami di tepi jalan hahaha.. Sampai kampung pun dh lewat petang..agak touching bila sampai sanak saudara mmg tgh menunggu ketibaan kami hahaha...pakat berebut nak dukung Khadijah..paling best diorg tgh prepare untuk BBQ malam tu...wahhhhh best2. so tu je la nak cerita..tahun masa singkat sangat sebab raya keempat dah kena masuk keja...uwaaaaaa.


Iols masak okehhhh

Pagi raya di Perlis

Agak sayu hati bila pagi raya hujan membasahi bumi hehe

Khadijah terpaksa didukung sebab dah tak keruan nak berlari sana sini
dah 4 jam dok dalam kete agak2 aktiviti apa lagi yg kami boleh buat hahaha

Petang raya kedua..sampai2 terus cousin ajak bergambo hehe

Abah dah tukar uniform sebab nak prepare untuk BBQ malam tu...jadi xleh masuk dalam gambar raya hahaha

Maksu (cousin abah yang kiri sekali tu) datang beraya..masa ni da nak balik dah. ni je gambar raya dengan Mak n Abah uwaaaa.


Bye!


1 comment:

Mrs. Aisam said...

weh rajinnye update.. aku baru nk mule semula slps sethun lebih terbiar...