Sunday, 12 July 2015

Meriahnya Raya

Assalamualaikum wbt.
Semoga dirahmati Allah selalu.

Ok sebenarnya bahang raya dh mula terasa.lagu2 raya dh meriah kt radio.kt mall xyah cite la baru hari ke 5 puasa pun dh ada lagu raya...haiyooo x baik ooo cmtu.semalam blk dari kampung dah penuh panjut (pelita) kt laman umah orang.rumah iols pun ada jgk tp x meriah macam org le...habuan anak2 buah main bunga api hikhikhik.

Untuk tahun ni perasaan nk raya tu lain sikit..excited untuk anak yang lebih..baju Ummi n Abah ala kadar je.kami lebih fokus pada baju raya Khadijah (ok x aci...awak x puasa pun kekeke)..sy shopping agak last minute sbb susahhhhh sgt nk cari masa yang sy n husband dapat cuti sama.last2 3 hari lepas baru dapat curi masa..macam biasa sy lebih memilih untuk shopping dengan semua ahli keluarga..jadi mall akan meriah dengan 7 orang cucu Zainudin hahaha.letih mmg letih sbb sebelah tangan cari barang sebelah lagi tarik tgn anak buah takut merayap jauh2 (Khadijah behave je dok dalam stroller...hmmm x dapat kaki lagi..tggu la tahun depan hihihi)..so lega dh selesai beli baju Khadijah..barang2 dapur utk Mak pun dh selesai..kami pilih untuk kongsi duit adik beradik..jadi xla beban kat sorang2 atau beban kt abah n mak.

Weekend baru ni jgk Yong n Nyah sempat siapkan 4 jenis kuih raya..tahun ni x macam tahun lepas..tahun lepas kami sempat buat 12 jenis kuih raya..tahun ni masing2 busy..tambah2 Mak Usu masih dalam tempoh training di INTAN..tapi ok la jgk dari x buat langsung..sy lebih kpd cuci n kemas umah..habis 1 umah aku mop kauuuu...n abesss kena bebel dgn Abah 1 hari sebab baru bape bulan operation dah gagah nk mop2 umah kakaka..Husband i tahun ni excited sebab 1st time raya di kampung saya...so dia menunjuk-nunjuk (hehehe) kepakaran yang ada...abes suis2 umah dia sambung2...dipasangnya lampu raya yang meriah n pasang spotlight kt pokok buluh kesayangan abah..macam Majlis Bandaraya plak ahakkk.ok la tu kan..

Secara jujur x sabar nk tengok cmne Khadijah di hari raya nanti...anak ummi tolong behave tau..jangan banyak ragam sangat...Ummi bnykkkk keje nk kena buat nnt..hehehe.

Ok nampak x sy punya excited raya?

No comments: