Tuesday, 23 October 2012

Oh Fesyen!

Assalamualaikum..

Pagi-pagi lagi teruja nak cari jubah yang ala-ala dress yang blh dipakai dengan jeans yang dh lame terperuk dlm alamari gara-gara di bahagian *$&^#@ yg ketat melampau..memang tak sesuai!!!hehehe...macam biasa menjamu mata di Thepoplook awal2 pagi sebelum melakukan tugas hakiki cewahhhhh..hmm agak menerujakan tapi bimbang x suit ngn badan sy yg hhhmmmpppp.wordless.kekeke...

Memang seronok tgk fesyen sekarang ni.macam2 gaya.dan kdg2 ada yg jadi mangsa fesyen...yg mungkin tuan punya badan x sdr tp org lain nmpak...uhhhh...as a Muslimah we back to the basic.fesyen kita mmg up to date tapi kena ke dgn tuntutan Islam?bkn ckp diri sy a very perfect Muslimah ok tp just giving my opinion..bila kita tgk skrg ni gadis2 punye nk berfesyen smpai tak titik beratkan ttg aurat.pkai baju dan seluar ketat,pakaian jarang,tdung singkat,make-up yg over.memang macam2 la..ada plak tu yg xtau la jenis apa yg diorg pakai kdang2 macam kain balut buah cempedak pon ade ekeke..

berfesyen tak salah tapi apa yg penting mengikut tuntutan agama.dah kata x blh ketat so xyah la cari yg ketat2.dh kata xleh bersanggul macam bonggol unta so xyahla.sy suka tgk fesyen cik Maria Elena kite ni..fesyen dia bersahaja,ada personaliti tersendiri,x mencolok mata,x over pendek kata sejuk mata memandang..nampak cantik walau x make-up,nampak comel walau tak perlu dedah rambut ala k-pop,nampak elegan walau tak perlu pakai skinny jeans...pendek kata i like her appearance so much!!mmg la x perfect mana pon dia tpi pakaian dia makin improve hari demi hari..so anda masih nk berbonggol unta?masih nk pakai kain sarung cempedak?masih nk make up mcm opera cina?it's up to you girls! 


peace no war!!! ;p



1 comment:

fidayu mohd shobri said...

aku part 'peace no war' tu... hehehe