Wednesday, 21 October 2015

Saat Pertama Kali

Assalamualaikum wbt.
Semoga terus dilindungi Allah selalu.

Dalam 2 minggu lagi Khadijah genap 10 bulan...rasa terlalu cepat dia membesar.terlalu banyak perubahan pada Khadijah.Alhamdulillah Allah masih bagi peluang pada Ummi untuk melihat sendiri perkembangan Khadijah..Semua perubahan berlaku masa di rumah..dulu masa mula-mula hantar ke rumah pengasuh hati jadi bercelaru..bukan apa salah satunya sebab risau kalau2 perkembangan Khadijah berlaku di rumah pengasuh hehe...tapi syukur ia tidak begitu..Ummi is jeles okehhh hehe..

Ingat lagi saat sebelum dapat tau mengandung..bila husband bawak kete laju2 mesti marah "jangan la bawak laju2...sian anak dalam perut ummi terkejut".hahaha sungguh dasyat angan2 Ummi mu wahai Khadijah..tapi Alhamdulillah ia benar2 jadi.period dah lewat 10hari..hati jadi excited amat..tanya pada kawan ofis "kak sy nk check UPT la..rasa mcm ngandung je" ayat mmg confident walau x pernah tau rasa ngandung tu camne hahaha.."ala jangan la lagi nanti frust".nasihat yg datang bagai angin lalu langsung tak terkesan...n malam sebelum check tu xleh tidur sebab x sabar nak tunggu pagi..seperti yang dirancang kul 5 pagi dah bangun buat UPT..and result is awesome!Welcome sweetheart!!!

Disebabkan tengah merajuk so xnk bgtau directly husband..so letak result UPT kat atas meja.Dia balik keje tgk2 ada something atas meja. "apa atas meja tu?" husband call masa sy kt ofis."xde apa ntah ape mana la tau"..hati terbakar sebab sy tgglkan sekali dengan sarung yg tertera maksud setiap line yg naik tu...grrrrrrrrrrrrrr..trus ltk fon hahaha.kami mmg sgt x romantis n sgt x phm hati masing2 hahaha..

For me all the memory related to Khadijah is sweet!awesome!amazing!

Khadijah...tau tak banyak mana sayang Ummi pada awak?tak terkira tau!


Next entry nak cerita pasal pengalaman mengandung dan bersalin boleh?kot2 boleh dijadikan panduan dan pengajaran?hehe.

No comments: