Tuesday, 31 December 2013

Sinar

Assalamualaikum wbt
Semoga kita semua sentiasa di bawah lindunganNya.

Pagi2 buka FB penuh dengan wish new year.tgk Ig pun sama.semua orang pun wish new year.anddddd blog pun penuh dengan story n wish pasal new year...nway syukur sangat masih diberi peluang menjengah 2014.kalau dulu "zaman gelap" menyambut new year adalah acara tahunan sy yg sgt meriah..bersesak2 di dataran n mane2 event yg buat sambutan ambang new year,concert,performance yg ntah macam2....hiburan yang melalaikan!!tapi Alhamdulillah Allah beri peluang pada sy untuk merasai 2014 dengan biasa tanpa ada perasaan too excited mcm dulu..yang ada hanya perancangan.perancangan mengatur hidup yang telah diatur olehNya.

Bagi sy tahun 2013 ke tahun 2014 ke sama je..sy masih menjalani rutin seperti biasa.cuma hari ini sy baru mulakan azam yang sy tanamkan untuk 2014.azam sy biasa saja.jadi anak yg lebih baik utk Mak n Abah..adik n kakak yang baik untuk adik beradik sy..zaujah yang baik utk zauj sy ngeeeee...kawan yang baik utk sahabat2 sy..bos yang baik utk anak2 buah sy..ank buah yang baik utk bos sy..dan yang pasti menjadi yg lebih baik disisiNya..in sha Allah.

2013 sy tinggalkan dengan penutup yang baik Alhamdulillah.permulaannya juga Alhamdulillah baik.Januari 2013 sy dibukakan rezeki oleh Allah dengan kerja tetap.penghujung 2013 sy akhiri dengan "1 step closer"..doakan jodoh kami.my ups n downs 2013 biarlah tersimpan kemas dalam hati.sy anggap itu rencah kehidupan..Dia telah merencana n sy melaluinya...Engkau maha hebat Ya Allah!

doakan sinar akan lebih bercahaya untuk kita semua!

owhhh ok lagi satu azam sy nak amalkan diet seimbang..tak kurus tak apa janji sy nak sihat..hiihikhik.dah start hari ni tau...kurangkan makanan berminyak,kurangkan fast food,lebihkan air putih,banyakkan makanan berkhasiat,buah,senaman yg konsisten n tidur cukup.doakan ini berterusan ye :)

pssst2...sebenarnya sy teruja dan termotivasi lepas baca blog bestttt ni hehe..

2 comments:

Abil Fikri Ahmad said...

Selamat Tahun Baru 2014

zuriati zainudin said...

tq Abil Fikri Ahmad :)
Happy New Year to u too..
Semoga lebih tabah :)