Saturday, 14 December 2013

It's just a number

Assalamualaikum wbt.
Semoga dirahmati Allah swt.

Straigth to the point boleh?
Alhamdulillah baru2 ni selesai satu majlis "1 step closer" ecehhh..syukur sbb majlis berjalan dengan lancar..happy sebab dah lama tak berkumpul ramai2 dengan sanak saudara n teman2..ni boleh dikatakan sebagai gathering jgk la.Alhamdulillah semua pun happy.syukur sangat2..ramai yg inbox n text nape tak ajak n nape x bagitau...sorry sgt2.majlis pun simple2 je n akan ajak bile sampai majlis yang patut dihebahkan :)

Ok disebabkan ramai yg tak kenal siapakah zauj ku so macam2 la soalan keluar..orang mana,kenal camne,nape jauh sangat,umur berapa..terpaksa jawab dengan tenang hehe..

Ok dalam banyak2 soalan tu ade satu soalan yg sy rasa agak errrrrr...bukan sensitif tapi mungkin cara bertanya n cara dia elaborate reason agak tak kena hehehe...ok bagi yg rapat2 n family mungkin tau yang zauj muda dari saya.mula2 mmg agak kekok.tapi bila dh set in mind "it's just a number" so sy makin selesa.ramai jgk teman2 sy yg suami n bakal suami lebih muda..setakat ni yg sy dapat lihat Alhamdulillah ia tidak mengganggu kerukunan rumah tangga.sorang akak ni awal2 buta datang ke rumah sebab dia tak dapat nak hadir majlis sbb ada urusan lain..sy sambut dengan seronok sebab masih sempat luangkan masa..benda pertama dia tanya hantaran berapa.sy jawab terpulang pada kemampuan keluarga di pihak sana.berapa mas kahwin.sy jawab terpulang berapa yg diorg nak hadiahkan..jawapan sy sama macam jawapan Mak n Abah.bukan sedap mulut sy.n dia tanya lagi berapa umur dia?sy jawab muda dari sy.nk tau reaksi dia??dia jawab balik hmmmm siap la ko.lepas beranak tak pandai jaga body merana la dia cari lain.dh muda tu bkn sng nak hormat.silap2 ko yg kena uruskan semua n ko yg tanggung semua..meranalah nanti...kawan akak ade sorang camtu..sy tak jawab sy senyum je..

Bahagia sy bukan pada umurnya.rezeki sy bukan pada umurnya.andai Allah benarkan sy bahagia bersama dia sy akan bahagia.andai Allah ingin uji sy dengan derita bersama dia itu tarbiyah utk sy.selebihnya biar Allah yang atur.Biar Allah yang tentukan.

Kakak it's just a number!
:)

3 comments:

munirah said...

zu :)
suka ayat ini 'Bahagia sy bukan pada umurnya.rezeki sy bukan pada umurnya.andai Allah benarkan sy bahagia bersama dia sy akan bahagia.andai Allah ingin uji sy dengan derita bersama dia itu tarbiyah utk sy.selebihnya biar Allah yang atur.Biar Allah yang tentukan.'

zuriati zainudin said...

tq mun :)

Puan cordiy said...

'umur bukan ukuran untuk bahagia..'
kita sama zu..:-)