Saturday, 13 April 2013

L O V E is unpredictable!

Assalamualaikum..

semoga semua sentiasa di bawah rahmat dan lindunganNya.dh lama tak cerita LOVE2 story bagai ni kan...opppss kali ni bukan cerita pasal LOVE sy tapi just nk share something gud to share..niat di hati nk story cerita lain ari ni tapi bile bukak blog one of my friend ni terus sy excited nk share skit something yg related jgk la dgn kwn sy ni...
im so sorry friend klu entry ni krg menyenangi mu huhu..

love is unpredictable!!!itu yg sy tinggalkan pada komen di blognya..sy x boleh nk share kisahnya tpi cukup sekadar perjalanan ceritanya yg ringkas..dia seorang gadis biasa yang ditambat hatinya oleh rakan sy sendiri..im very happy for them..so in love diorg masa tu..kuasa Allah cinta mereka putus di tgh jalan..saban hari sy x jemu mendgr rintihan..keluhan..kekesalan dan kerinduan dia pada si lelaki.rindu dia tak pernah padam..sy antara org yg sgt emosional dlm kes diorg.geram si lelaki tinggalkan dia begitu saja.sedih melihat keperitan dia menanggung sendiri.sekali lagi kuasa Allah, baru2 ini si lelaki muncul semula.dia dalam kesusahan..setelah bertahun hidup dlm kebahagiaan dan kesenangan dgn isteri tercinta hingga lupakan dia.dia jujur ceritakan semuanya.si lelaki minta bantuan dia.apa tindakan dia?ye dia jujur membantu.soalan ini terpacul dari sy:
                         "kalau dia nk ko blik cmne?"
tak sepatutnya sy tanya mcm tu tpi naluri seorg manusia.itulah yg keluar dari mulut sy.
                         "aku xnak..."

sy tersentap.dulu dia selalu mengharapkan agar lelaki ini kembali.sy krg pasti apakah itu doanya saban hari.hari ini Allah menjawab persoalan dia setelah sekian lama.lelaki itu muncul semula walaupun krg pasti motif dan sebabnya.sy tau dia kini menyimpan seribu satu rasa.jujurnya sy juga inginkan dia bahagia tapi bimbang andai pisang berbuah dua kali dan takut melihat sengsara dan keperitan itu datang lagi padanya.sy ingin sgt melihat dia gembira seperti dulu.hebatkan kuasa Allah..sekelip mata Allah tukarkan semuanya..hingga kita tak dapat jangka langsung.itulah cinta yg Allah beri pada kita.hari ini kita benci esok lusa mungkin sebentar lagi kita akan cinta.hari ini kita cinta mungkin sedikit masa lagi kita kan benci.LOVE is very2 unpredictable.

Friend be strong!!Allah sentiasa bersama kita.


3 comments:

fidayu mohd shobri said...

well...itulah cinta..

zuriati zainudin said...

betul...cinta terlalu unik n ssh utk describe cinta apa sebenarnya :)

Ms Lily said...

macam tau je cerita ni hihihi tengkiu sudi cerita kan